Orkar du övervaka ditt dräktiga sto?

Fölvaka är olidligt spännande men kan också vara extremt påfrestande

Det är nog nästintill omöjligt att på ett effektivt sätt övervara det dräktiga stoet om man inte tar till teknik. Visst kan man vara flera personer som delar upp övervakningen under dygnets alla timmar, men det är inte hållbart i längden. 

För det första lägger man om stoägare ett väldigt stort ansvar på sina vänner som dessutom kanske inte är lika uppmärksamma som dig. 
Sen behöver ditt dräktiga sto vila i lugn och ro mycket då hon kanske kommer att bli väldigt trött och tung de sista veckorna innan fölning. Vårt ena sto fick sömnbrist sista veckorna innan fölning och hon behövde verkligen varje minuts vila.
Vi övervakade henne med bland annat kamera på nätterna och kunde se hur hon ibland kämpade för att hålla sig på benen. Det var faktiskt lite otäckt att se...

Hjälp att övervaka dräktigt sto

Den dagen då ditt efterlängtade föl kommer vill du troligtvis inte missa. Det gäller att vara på plats i tid och att finnas tillgänglig att hjälpa till om något inte går som det skall.

Förberedelserna är många och det finns flera saker som kan vara bra att ha på plats bredvid fölningsboxen. 

Har du inte ditt sto hemma på egna gården så vill du hinna åka till stallet och förhoppningsvis följa fölningens alla stadier på plats.

Vi kommer ge några tips på bra och pålitliga hjälpmedel som du kan ta till för att få en så bra fölövervakning som möjligt utan att själv bli trasig av all väntetid och oro.

Vårt nästa blogginlägg handlar om fölningsalarm från Birth Alarm.