hästar med LED-ljusterapiprodukter från Equine LTS

Ledljusterapi för häst – Biolight eller Equine LTS? Vilket är bäst?

Det senaste vi har i vårt sortiment är ledljusterapi från det Danska företaget Equine LTS. Alltså WOW vilka bra grejor.
Faktum är att vi kanske är de mest kritiska när det gäller produkter som dessa.

Funkar LED-ljusterapi som Equine LTS och Biolight?

För 15 år sedan tyckte vi själva att produkter som Biolight var humbug. Det var helt främmande för oss att en lampa med en massa ljus kunde få skador på hästen att läka både bättre och snabbare. Funkade det över huvud taget eller var det bara inbillning?

Men efter att vår numera änglahäst Silver Lass fick en ful senskada och dömdes ut köpte vi vår första Biolight har vi helt ändrat uppfattning.
Silver Lass blev helt återställd och fortsatte sitt liv i skogen och på dressyrbanan som vanligt efter ett halvår. Så skönt!

Veterinärer tipsar ofta om Biolight eller Equine LTS som komplement till skolboksmedicin.

Ledljusbehandling är otroligt effektivt när man behöver skjutsa på läkningstiden av senskador, mugg sår och annat. Men det får bli ett annat blogginlägg framöver. Vi har ett flertal kunder som hyrt våra Biolighter som faktiskt lite under bordet fått tips från sina veterinärer att behandla med LED-ljusterapi. Eftersom det inte står i veterinärernas skolböcker och det inte finns någon riktig forskning mer än NASAs rapporter och en hel del fallstudier är det kanske inte riktigt rumsrent att föreslå det – vad vet jag. Men det finns vakna och smarta veterinärer som tar till sig resultaten av LED-ljusbehandling och som tror starkt på detta tillsammans med den ordinarie behandlingen. Det är kul och bra för oss och hästarna.


Behöver du hyra en Biolight kan du kontakta oss. Ofta har vi en ledig maskin för uthyrning. Men kika gärna lite extra på Equine LTS produkter. De är fantastiskt effektiva i klass med Biolight (lite modernare dessutom) och betydligt med tidseffektiva att använda vare sig du vill förebygga eller behandla din häst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *