hyr birth alarm 

Våra fölningslarm från Birth Alarm kan fästas i både grimma eller på en överrullningsgjord (finns att hyra hos oss).  
Tänk på att boka ditt larm i god tid innan fölningssäsongen sätter igång då det brukar vara stor efterfrågan på larmen mars-juni. 
Vi rekommenderar att man sätter på larmet 1-3 veckor innan beräknad fölning. 
Bokningsavgiften på 300 kr erläggs vid bokningstillfället och återbetalas ej.

Priser för hyra av larm
  • Bokningsavgift inkl. upp till
    14 dagars användning 1300:-
  • Dygnshyra efter 14 dagar 80:-
  • Långtidshyra enl. offert
  • Hyra av överrullningsgjord per hyresperiod 180:-

FÖLNINGSALARMet
Birth Alarm

Den som väntat föl vet hur otroligt spännande men påfrestande det är när det börjar dra ihop sig till finalen. Detta vakande som faktiskt kan ta veckor...Självklart vill man inte missa fölets ankomst av flera skäl och man är även tvungen enligt djurskyddslagen att övervaka ett sto den sista tiden innan fölning. Dag som natt... Vem klarar det utan att bli som en Zombie?
Birth Alarm kan du känna dig tryggare då larmet reagerar när ditt sto lagt sig ner på sidan och värkarna startat. Birth Alarm är mycket känsligt och ringer upp din telefon efter att stoet legat helt på sidan i minst 3 sekunder.

Vi själva har haft stor nytta av larmets funktioner och har även kompletterat med kameraövervakning. Då slipper vi springa ut och kolla om det verkligen är något på gång eller om stoet bara är lagt sig för att vila på sidan. Det allra vanligaste för en häst är att ligga på magen när den vilar. Ett fölande sto lägger sig oftast helt på sidan när värkarbetet kommer igång och då är det bråttom ut till stallet.
Birth Alarm kan även användas för extra övervakning av kolikhäst. Vi har själva aldrig provat på kolikhäst men hört andra som gillat funktionen.
Du hittar våra olika Birth Alarm vi hyr ut under produkter. Ring eller mejla om du vill boka in för säsongen. Vi har även kamera för uthyrning.