Birth Alarm - din hjälp i fölningstider

Det är en spännande tid för dig som hästägare när stoet är dräktigt och du vill absolut närvara vid fölningen, eller hur. Se till att du är förberedd och att du är där i tid.

Om Birth Alarm, föllarm

Larmar i din telefon

Birth Alarm informerar dig i tid så att du är på plats när fölningen är i antågande.

Stör inte

Birth Alarm stör inte stoet trots att du övervakar dygnets alla timmar.

Väl beprövad teknik

Birth Alarm är en väl beprövad teknik som underlättar de sista veckornas vakande och ger dig trygghet.

Så fungerar larmet

Ett stort stöd vid övervakning av ditt dräktiga sto

I undersökningar har det visat sig att stoet lägger sig på sidan en kortare eller längre stund när krystvärkarna kommer. När stoet ligger på sidan, på detta sätt, blir det lättare att krysta effekt.

Birth Alarm bygger på detta fysiologiska faktum. Systemet består av en sändare och en mottagare. Sändaren fästs i en anti-rullgjord som placeras på stoets manke. Den kan också placeras under grimman, där stoet inte besväras av den.

Sändaren registrerar när hon lägger sig i den typiska förlossningspositionen och larmar efter 7,6 sekunder. Då är det nämligen ganska säkert att det handlar om en värk. Undersökningar har nämligen visat att en krystvärk varar i minst sju sekunder.


Det finns flera olika typer av Birth Alarm. Nedan visas några av dem. 
Vi själva använder Birth Alarm i kombination med kamera så att vi snabbt kan se vad som händer i fölboxen. Vi tillhandahåller både larmen från Birth Alarm och deras kamera.

HUR FUNGERAR BIRTH ALARM?