Wiromin

Wiromin är ett svenskt företag som tillverkar högkvalitativa produkter. De har ett mycket brett sortiment och vi har till en början valt att ta in det vi saknar och som efterfrågas mest hos våra kunder. En av våra populäraste produkter från Wiromin är potatisprotein. Just detta protein är skonsamt mot den känsliga hästmagen och ger ett överlägset proteintillskott om ditt grovfoder saknar tillräckligt.Utöver potatisprotein har vi även pellets och mineraler att erbjuda från Wiromin. Du hittar dem på vår butikssida. Vid större volymer kan vi ta hem andra produkter än de vi i dagsläget erbjuder i vår butik.

Sturevallens Zimba var en nätt och charmig New Forestponny kat.C, som tillhörde Klaras syster Malin

Zimba och hans potatisprotein

Vi köpte en fin men lite muskelfattig New Forestponny för länge sedan. Sturevallens Zimba hette han. Busig och charmig som en C-ponny skall vara. Han hade tävlats i både hoppning och dressyr men sedan ägaren vuxit ur honom hade han mest gått och skrotat i en hage sista tiden. 
Vi försökte få honom stark och musklad med bra träning och olika slags  fodersorter men det resulterade i att han blev småtjock och överpigg.
Det var då vi fick rådet att prova att ge honom potatisprotein, ett rent protein utan tillsatser av smak eller annat. Detta blandade vi i lite Mash och någon näve kraftfoder.
Redan efter några veckor såg vi hur hans överlinje, hals och länd blev rundare och finare.  Han orkade träna betydligt mer och efter tre månader såg han ut som en helt annan ponny. Kantigheterna försvann och vi fick en mycket mer arbetsvillig ponny. Potatisproteinet vi köpte då kom från just Wiromin.
Wiromins potatisprotein är mycket drygt och prisvärt när du behöver tillföra ordentligt med protein till hästen. Vi själva är mycket noga med att öka proteingivan vid pälssättningen/fällningen då det enligt senaste forskning ofta blir en brist hos hästen.
Hårt tränade hästar eller allmänt muskelfattiga hästar som inte får så mycket kraftfoder får god hjälp att sätta muskler med extra proteintillskott.
En del tror att deras hästar är tjocka trots att de egentligen lider av proteinbrist. Man kan ha räknat och studerat foderstaten noga utan att hästen får rätt ork och muskelansättning. Hästen är bukig (hängmage) men tunn på ryggen och länden. Ibland kan även pälsen se blek och matt ut. 
Om du kan utesluta sjukdom som ex. PPID kan det vara värt att prova att öka proteingivan för att se om det ger resultat. Ge det en månad och utvärdera själv.