Om Jonastorps Gård

Vår gård ligger i Jonslund i Essunga kommun. Kommer du via E20 och tar av mot Jonslund har du bara 2-3 minuter kvar tills du ser gården på din vänstra sida.
Vi har skyltar för att våra kunder lätt skall hitta hit men våra svarta Equisafe-staket är kanske bästa kännetecknet. Bortom gården (om du kommer via E20) ser du det som förr kallades A-staketet och som numera heter Equisafe RS3 och hitom gården har vi Equisafe plaststolp med svarta elband.
På gården finns ett av Länsstyrelsen godkänt stall med 4 boxar. Vi har även en stor lösdrift som hästarna gärna vistas i på dagarna när de går i hagen.
Vintern 2023 har vi färdigställt en butik där vi har hästfoder, fodertillskott, Equine LTS och skötselprodukter.
Vi håller alltid ett gott lager med staketstolpar, elband och eltråd till dessa. Övriga staketprodukter såsom paddockstaket, islandsstaket och hagstaket RS2 & RS3 skickar vi direkt från tillverkaren för att kunna erbjuda våra kunder bästa pris.

Djuren på Jonastorps Gård

Maja och Stina

Gårdskatterna som håller objudna gäster i schack. Gillar att softa i sadelkammaren.

Koda

En av våra eminenta gårdshundar som håller ställningarna på gården.

Exi

En trotjänare som är utbildad i personskydd. Exi håller koll på oss och alla som besöker gården.

Zara F.2

SWB *2005 – E: Danzas – Campari M – Bellini
Vi köpte Zara av uppfödaren 2014, när hon var 9-år gammal. Uppfödaren haft Zaras stofamilj (F.2) i 5 generationer. Vi fastnade för hennes härliga utstrålning och stam.
Zara är utbildad upp till MSVA och tävlad i MSVC med fina resultat. Hon är en stjärna på byten och bytesserier och har även lätt för samling.

Florence (46)

SWB *2009 – E: Figaro R – D -day- Ceylon
Florence har ett hjärta av guld och har en fin inställning till arbete. Hon har verkligen rörelser utöver det vanliga.
Florence har tidigare inte gjort så mycket på tävlingsbanan utan är mest hobbyriden.
Vårt mål med Florence är att kunna ha kul både på träning och tävling.

Aztoria SL F.2

SWB *2021  – E: Blue Hors Kingston – Danzas
Azta som vi kallar henne är Zaras avkomma och född här på gården. Azta har en fin personlighet och är lättlärd, modig och nyfiken precis som sin mamma.
Hennes far Blue Hors Kingston valde vi för att han har fantastisk ridbarhet, bra psyke och en lätthet i sina rörelser. Hans far är Toto JR som är efter legenden Totilas.
Azta verkar ha ärvt de lätta rörelserna och både mamma och pappas fina psyke.