Brun häst bakom en plastgrind från Equisafe
EquiSafe staket har vunnit mark även utanför Sverige då de tål alla sorters väder och håller i många, många år.

När du vill ha det säkraste häststaketet – Välj staket från EquiSafe®

EquiSafe, tidigare välkända A-staketet är det helsvenska företaget som tillverkar moderna häststaket med fokus på säkerhet, funktion och hållbarhet. Alla staket produceras i Sverige av 100% återvunnen plast, vilket ger en rad unika fördelar:

Hållbart staket

EquiSafestaket är extremt robusta och tål tuffa tag och alla väderförhållanden utan att spricka eller knäckas. Staketen kräver ett minimalt underhåll och ger dig en långvarig lösning för dina hästhagar, paddockar och andra ridbanor.

Staketet med överlägsen säkerhet mot staketskador

Den mjuka och följsamma plasten i EquiSafe-staket minimerar risken för skador på dina hästar. Den smarta konstruktionen eliminerar vassa kanter och spikar, vilket skapar en trygg miljö för både djur och människor.

Miljövänligt

Genom att använda återvunnen plast bidrar EquiSafe till en mer hållbar framtid. Produktionen är energieffektiv och minimerar avfall, vilket gör EquiSafe-staket till ett ansvarsfullt val för den miljömedvetna hästägaren.

Snygg inramning på hästgården

EquiSafe-staket finns i en rad olika stilar och färger som smälter in vackert i din omgivning. Du kan enkelt skapa en elegant och funktionell inramning för dina hästhagar och ridbanor. Staketen återfinns på allt från enkla privata stall till lyxiga, stora, femstjärniga ridanläggningar och tävlingsplatser. Staketen gör sig lika bra hos alla.

När du väljer ett staket från EquiSafe får du:

  • Säkerhet och trygghet för dina hästar
  • Minimalt underhåll och lång livslängd
  • Snygg design som passar din hästgård

Vi på Jonastorps Gård är återförsäljare av EquiSafes hela sortiment av häststaket och har god kunskap och erfarenhet om produkterna och montaget av staketen.
Här i vår webshop hittar du ett urval av häststaketen från EquiSafe.

EquiSafes säkra häststaket rekommenderas av Dunstan Häst- & gårdsförsäkring.

EquiSafe RS-2 häststaket kan köpas som färdigt paddockstaket, sjukhage, hingsthage eller per löpmeter för rasthagar eller beteshagar.
Runda, rejäla stolpar och två längsgående slanor med ingjuten eltråd gör detta staketet perfekt för de flesta hästar och ponnys.


Antal längsgående slanor: 2 st
Stolpavstånd: 1.67 meter
Höjd över mark 1.35 m
Färg: Svart, vit eller brun

EquiSafe RS-3 häststaket kan köpas som färdigt paddockstaket, sjukhage, hingsthage eller per löpmeter för rasthagar eller beteshagar.
Runda, rejäla stolpar och tre längsgående slanor med ingjuten eltråd gör detta staketet perfekt för de flesta hästar.

Antal längsgående slanor: 3 st
Stolpavstånd: 1.67 meter
Höjd över mark 1.35 – 1.65 m
Färg: Svart, vit eller brun

EquiSafe RS-4 häststaket är tänkt att användas till exempelvis för sjukhage, hingsthage och säljs per löpmeter.
RS-4 är kanske extra lämpligt om man är uppfödare och vill ha extra säkra hagar till sina föl och fölston då nedre ribban sitter lågt. Staketet håller de flesta oönskade gäster ute ur hagen och har extra hög synlighet vilket är perfekt när man har föl i hagen.
Runda, rejäla stolpar och fyra längsgående slanor med ingjuten eltråd gör detta staketet perfekt för dig som söker riktigt hög säkerhet.

Antal längsgående slanor: 4 st
Stolpavstånd: 1.67 meter
Höjd över mark 1.65 m
Färg: Svart, vit eller brun

EquiSafe Galoppstaket är det perfekta valet för att skapa en säker och hållbar inramning av din trav- eller galoppbana. Med två varianter – vinklad och rak överliggare – kan du anpassa staketet efter dina behov. Galoppstaketet är utvecklat i samarbete med Svensk Galopp och professionella tränings- och tävlingsstall och lett till ett lättskött, snyggt staket som minimerar risken för skador vid olyckor.
Den flexibla konstruktionen gör att staketet viker sig vid kraftig belastning, vilket skyddar både häst och ryttare.
Justerbar höjd för optimal anpassning. Galoppstaketen levereras med en justerbar höjd på +/- 20 cm, vilket ger dig möjlighet att finjustera staketet efter dina specifika behov. Staketet finns i två varianter: En med vinklad överliggare och en med rak överliggare. Båda har höjden 1,2 m.

EquiSafe® erbjuder säkra och hållbara staket till både oval- och rakbanor. Tillsammans med några av världens främsta islandsryttare har EquiSafe utvecklat ett staket av högsta kvalitet som garanterar säkerheten för både häst och ryttare.
Säkerhet i första hand – Minimerar skaderisk vid olyckor: Den flexibla konstruktionen absorberar kraften vid en eventuell kollision, vilket skyddar både häst och ryttare.
Justerbar höjd: Anpassa staketet efter dina behov med en justerbar höjd på +/- 20 cm.
Högkvalitativa material: Tillverkat av slitstarkt och väderbeständigt material för en lång livslängd.
Två höjdalternativ: Innervarv: 0,4 m högt – Yttervarv och rakbana: 0,8 m högt

Equiafe flyttbart dressyrstaket: har en höjd på 45 cm och varje staketsektion är 4 m. Detta dressyrstaket är lätt att ställa fram vid tävling för att skärma av ridbanan, eller låta stå framme året om.
Equisafe Fast dressyrstaket: har en höjd på 40 cm och monteras precis som ett vanligt staket, ned i marken.

Elstängselstolpar i plast till större beteshagar eller vanliga rasthagar. Stolparna ersätter trästolpar i dina hagar och minskar risken för staketskador rejält.
Är olyckan framme så är stolpen tillverkad så att den viker sig vid för hög belastning. Stolparna är förborrade för 2-3-4 elrep. Det går även bra att använda elband genom att enkelt skruva isolatorer i stolpen.
Denna variant är 1,8 m lång och har en diameter på 60 mm. Montagedjup bör vara 50 cm.
Stolparna finns i vitt, svart och brunt

Elstängselstolpar i plast till större beteshagar eller vanliga rasthagar. Stolparna ersätter trästolpar i dina hagar och minskar risken för staketskador rejält.
Är olyckan framme så är stolpen tillverkad så att den viker sig vid för hög belastning. Stolparna är förborrade för 2-3-4 elrep. Det går även bra att använda elband genom att enkelt skruva isolatorer i stolpen.
Denna variant är 2m lång och har en diameter på 90 mm. Montagedjup bör vara 60-70cm.
Stolparna finns i vitt, svart och brunt

RS-2, RS-3 och RS-4 passar utmärkt som staket kring rundkoraller och skrittmaskiner. I vår webbshop finns några färdiga paket med just RS-2 och RS-3. Vill du ha offert på RS-4 eller andra mått än våra färdiga paket så hör av dig till oss så tar vi fram rätt pris.

Både ja och nej. EquiSafe RS-Staketet är en vidareutveckling tidigare kända A-staketet. A-staketet som tillverkades tidigare har fått många förbättringar såsom ännu längre hållbarhet, fler färger och fler produktalternativ. Staketen tillverkas på samma fabrik i Halland såsom tidigare.
EquiSafe har idag många nöjda kunder världen över som valt att montera EquiSafe RS-Staketet just för sin långa och gedigna hållbarhet. Alla staket är hårt testade i extrema Nordiska förhållanden där det blir så kallt som ner till under -40° och även i extremt varma klimat som t.ex. Afrika, Israel, Florida m.fl. där det ibland kan bli över +50° varmt.

Nej! Equisafe tillverkas till 100% av återvunnet material och plasten som används är av ett slag som har en betydligt bättre hållbarhet än PVC. Plasten EquiSafe använder heter HDPE. HDPE (High-Density Polyethylene) är en extremt stark och slitstark plast som tål tuffa väderförhållanden, UV-strålning och nötning vilket gör den idealisk för utomhusbruk. Equisafe staket av HDPE är resistenta mot sprickbildning, flisning och blekning, vilket ger dem en lång livslängd utan nämnvärt underhållsbehov.

EquiSafe RS-staketet är framtaget tillsammans med veterinärer och ryttare på proffsnivå världen över och håller en mycket hög kvalité. Om olyckan är framme och hästen rusar in i staketet så böjer sig RS-staketet. EquiSafe RS-staket spricker inte.

PVC- och övriga plaststaket blir ofta uttorkade och får sprickbildning vilket kan medföra stora risker för skador. EquiSafe RS-Staketet tillverkas under noggrann kontroll i 100 % återvunnen plast. Plasten som används i staketen är väderbeständiga och mycket tåliga för solens påverkan. Vilket till skillnad från PVC- och övriga plaststaket resulterar i ett säkert, hållbart och snyggt staket för dina hästar.

Förklaringsbild om säkerheten i ett häststaket
En vit häst i en hage med plaststaket från EquiSafe

Staket till alla slags inhägnader på hästgården

De mest kända, säkraste och ikoniska RS-staketen (tidigare kallat (A-staket) från EquiSafe består av staketstolpar och två-, tre eller till och med fyra längsgående ribbor. Staketen kan användas på alla ställen du behöver hägna av. EquiSafe-staketen fyller därför inte bara en bra funktion som avdelare – de ger dessutom ett elegant  intryck för hela gården. Dessutom har häststaketen ingjuten eltråd om du skulle vilja koppla el i ditt häststaket.

Snygg, säkra och mer miljövänliga staket till din hästgård

Oavsett om du behöver inhägna din paddock, trav- eller galoppbana, ovalbana, rast- eller sjukhage, har Equisafe en perfekt lösning för dig.
Deras robusta och mångsidiga system ger säkerhet och trygghet för dina hästar i alla situationer. Du har fantastiskt många variationer av staket att välja emellan.

Olika plaststaket från Equisafestaket runt paddock

Färdiga paket av staket till paddock, rundkorall och horsewalker

I vår webbshop kan du enkelt beställa färdiga paket med staket. Har du egna mått kan du köpa dina staket per löpmeter istället. Vi hjälper dig gärna att få fram ett pris på ditt Equisafe-staket. Equisafe RS-staket finns i flera utföranden. Vissa väljer att blanda RS2 och RS3 då det ger ett elegant och stilfullt utseende på gården.

Montering av häststaket

Behöver du hjälp med att få ditt staket monterat kan vi i samarbete med tillverkaren erbjuda professionell montering hos dig.
Kontakta oss gärna för en offert.

Equisafestaket runt hästhage

Häststaket i plast är mycket tåliga, snygga och prisvärda och kräver minimalt med underhåll.

Equisafe RS2, RS3 och RS4 räknas som marknadens säkraste häststaket då risken att hästen skall skada sig på staketet är mycket liten. Plasten som används i just Equisafes staket skiljer sig avsevärt från andra staket som förekommer på marknaden. Materialet i staketen är sega och varken spricker eller går av med tiden.
Ser du till att tvätta av staketen vid behov och rätar upp eventuellt sneda stolpar kommer du att kunna njuta av ditt staket under 20-30 år, kanske mer. Kopplar du dessutom till ström till de ingjutna eltrådarna kommer dina hästar att respektera staketet ännu mer.

Häststängsel med plaststolpar, elrep och elband

Är du trött på att ständigt laga eller byta ut ruttna, söndergnagda och vassa trästolpar i dina hagar?

Då borde du kika på våra stängselstolpar i plast. En smartare och mer ekonomisk lösning är svår att hitta när det gäller stora- som små hagar.
Inga mer trasiga och farliga trästolpar i din hästhage. Till EquiSafes staketstolpar i plast kan du välja att använda tråd, rep eller band utan att du behöver montera separata isolatorer. Staketen går mycket snabbt att sätta upp då du använder ett bra jordborr för montering.

Häststaket med högsta säkerhet och överlägset bäst hållbarhet

Equisafestaket runt galoppbana

Equisafes hagstaket är betydligt hållbarare och säkrare än traditionella trästolpar. Plaststolparna inbjuder inte hästarna till att gnaga på vilket gör att de inte försämrar sin hållbarhet. Skulle din häst spränga staketet eller springa in i en stolpe kommer stängselstolpen att ge vika istället för att brytas av och få vassa delar.

Staket runt en ovalbana för islandshästar

Staket för ovalbana

Equisafes islandsstaket är speciellt framtagna för islandshästarnas ovalbana och rakbana. Islandsstaketen finns i två standardhöjder för att du skall få ett perfekt staket för gångartsträning och tävling och de stör varket domaren eller hästen. Stakethöjderna kan dessutom justeras i höjd +/- 20 cm för att du skall kunna anpassa staketet till underlaget. Detta staket har endast en överliggande slana.

Tre färger att välja mellan

Alla EquiSafe-staket finns i tre färger. Vanligast är vitt och svart men brunt staket kommer starkt och fler väljer det för att få en lite mjukare kontrast till landskapet.