Säkra, hållbara och snygga staket som passar  moderna- likväl som klassiska hästgårdar

EquiSafe Fences, som tidigare hette A-staketet, är den svenska tillverkaren av våra hållbara, miljövänliga och snygga häststaket i återvunnen plast.
I valet av ett säkert och hållbart staket till dina hästhagar, din paddock eller andra ridbanor är det bra att känna till att plasten som används i alla EquiSafe-staket är ett mycket bra miljöval. Alla staket produceras på ett sätt som ger en mjuk och följsam plast vilket därför gör att de inte spricker eller bryts av om olyckan är framme.

Här i vår webshop hittar du ett urval av häststaketen från EquiSafe.

Brun häst bakom en plastgrind från Equisafe
EquiSafestaketen har vunnit mark även utanför Sverige då de tål alla sorters väder och håller i många, många år.


EquiSafes staket finns för alla slags inhägnader

De mest kända, säkraste och ikoniska RS-staketen från EquiSafe består av staketstolpar och två-, tre eller till och med fyra längsgående ribbor.
Staketen kan användas på alla ställen du behöver hägna av. EquiSafe-staketen fyller därför inte bara en fin funktion – de ger dessutom ett elegant  intryck för hela gården. Dessutom har häststaketen ingjuten eltråd om du skulle vilja koppla el i ditt häststaket.

Snygg, säkra och mer miljövänliga staket till din hästgård

Equisafes staket kan användas runt din ridslinga, paddock, trav- eller galoppbana, ovalbana, i ridhuset likväl som för att bygga säkra rast- och sjukhagar.

Equisafestaket runt paddock

Färdiga paket av staket till paddock, rundkorall och horsewalker

I vår webbshop kan du enkelt beställa färdiga paket med staket. Har du egna mått kan du köpa dina staket per löpmeter istället. Vi hjälper dig gärna att få fram ett pris på ditt Equisafe-staket. Equisafe RS-staket finns i flera utföranden. Vissa väljer att blanda RS2 och RS3 då det ger ett elegant och stilfullt utseende på gården.

Equisafestaket runt hästhage
Häststaketen i plast är mycket tåliga, snygga och prisvärda och kräver minimalt med underhåll.

Equisafe RS2, RS3 och RS4 räknas som marknadens säkraste häststaket då risken att hästen skall skada sig på staketet är mycket liten.
Ser du till att tvätta av staketen vid behov och rätar upp eventuellt sneda stolpar kommer du att kunna njuta av ditt staket under 20-30 år, kanske mer. Kopplar du dessutom till ström till de ingjutna eltrådarna kommer dina hästar att respektera staketet ännu mer.

Har du tröttnat på söndergnagda, ruttna och vassa staketstolpar i dina sommarhagar och vinterhagar?

Då borde du kika på våra stängselstolpar i plast. En smartare och mer ekonomisk lösning är svår att hitta när det gäller stora- som små hagar.
Inga mer trasiga och farliga trästolpar i din hästhage. Till EquiSafes staketstolpar i plast kan du välja att använda tråd, rep eller band utan att du behöver montera separata isolatorer. Staketen går mycket snabbt att sätta upp då du använder ett bra jordborr för montering.

Equisafestaket runt racetrack
Staket med högsta säkerhet och överlägset bäst hållbarhet

Equisafes hagstaket är betydligt hållbarare och säkrare än traditionella trästolpar. Plaststolparna inbjuder inte hästarna till att gnaga på vilket gör att de inte försämrar sin hållbarhet. Skulle din häst spränga staketet eller springa in i en stolpe kommer stängselstolpen att ge vika istället för att brytas av och få vassa delar.