Alltså… Som jag tvekade men oj så nöjd jag är med denna uppsittningspallen.

Den är väl egentligen inte så himla dyr men fraktpriset var högt och jag väntade länge med att slå till.
Min stora häst Zara med mankhöjd på 173 cm var tidigare lite ”utmanande” att sitta upp på. Det krävdes ett lugn och godis i fickan till en början om man ville ta sig upp. Vi tränade mycket på att det skulle bli en säker uppsittning och tillslut fungerade det hur bra som helst.


En hög häst och kort ryttare behöver en riktigt bra uppsittningspall för en trygg uppsittning

Ni som har stora hästar eller själva inte är så långa kanske precis som jag tycker att en pall är viktig när man skall upp i sadeln. Inte bara för att det är smidigt utan även för att det inte är så angenämt för hästen att ha en klump hängande snett i sadeln innan man är på plats. Finns det inte till och med forskning som säger att det är bra med pall 😛

Hur som så vill jag visa min absoluta favoritpall. Så glad att jag köpte den. Pallen står utomhus i ur och skur vare sig det är 20 minus- eller 20 plusgrader ute. Solen steker den på sommaren och kylan skulle kunna få den att spricka om den inte höll en sån grymt bra kvalitet på plasten.

Pall för uppsittning vid ridning
Alltså… Den gröna uppsittningspallen var snyggare men den var slut, så rosa fick det bli 😉

Numera svingar jag mig lätt upp i sadeln och behöver inte vara rädd när mina hästar kanske får för sig att tramsa. Pallen är så intakt att jag inte är ett dugg orolig att de skulle fastna i den. Inga vassa metalldelar eller trä som ruttnat (hade en IKEA-pall och en sån där stegpall i metall innan).
Jag älskar den 😀

Butiken som sålde pallarna har tyvärr lagt ner 2024

Härom veckan såg jag att den butiken jag köpt min pall hos har klappat igen. Är det dessa bistra tider som hjälpt till eller var det kanske för dålig lönsamhet på deras produkter. Kanske tröttnade de på att driva e-handel? Synd är det i alla fall för produkten är så bra.

  • Edit 20240526
    Jag lyckades! Jag har blivit återförsäljare för dessa nu så nu kan du äntligen köpa pallarna i min webbshop 😀

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *